Ingredienser

Laks alla livornese
500g laksefilet
4 spsk olivenolie
600g hakkede tomater
2 stk skalotteløg
4 stk hvidløgsfed
40g kapers
80g oliven sorte
0.5 bundt frisk persille
0.5 bundt frisk basilikum
1 stk citron


Ratatouille
2 stk peberfrugter
2 stk squash
1 stk aubergine
2 stk rødløg
2 stk gulerødder
4 stk hvidløgsfed
200 gram hakkede tomater
0.5 bundt frisk basilikum
2 spsk olivenolie

Tilberedning

Ratatouille
Gør grøntsagerne klar, ved at hakke løg og hvidløg fint, skære peberfrugt i stimler og skære squash og aubergine og hak gulerødder fint.

Tilsæt olivenolie til en pande og steg aubergine først, steg 2 minutter, sæt til side. Tilsæt så squash og steg i 2 minutter, og sæt til side sammen med aubergine. Tilsæt så lidt mere olivenolie og steg løg i 4-5 minutter, tilsæt så gulerødder og steg et par minutter mere.

Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, ca. 1 spsk friskhakket basilikum samt strimlerne af peberfrugt. Rør det godt rundt, tilsæt salt og peber, og sæt varmen til lav, og lad det så simre i 20 minutter.


Laks alla livornese
Tænd for ovnen på 200°.

Tilsæt olivenolie på en pande, og imens det varmer op hakker du skalotteløg og hvidløg fint. Tilsæt det til panden og steg i 30 sekunder. Tilsæt så hakkede tomater, kapers, ca. 1 spsk friskhakket basilikum og 1 spsk friskhakket persille. Hak så også oliven fint, og tilsæt det. Riv skallen fra ca. halvdelen af din citron, og rør det i.

Kog det op til kogepunktet og sænk varmen igen, og lad det nu simre i 8-10 minutter.
Tilsæt halvdelen af saucen i et ovnfast fad, og. læg så laksen i. Pres citronsaft over laksen, og hæld så resten af saucen over. Bag det i ovnen i 15 minutter.

Server laksen med din lækre ratatouille, og top med sauce inden servering.